Indretning af stuen

Det kan være udfordrende at indrette stuen, da det med god sandsynlighed er det rum, man vil tilbringe de fleste vågne timer i. Stuen skal altså være et rum, som man har lyst til at være i. Det skal både være komfortabelt, flot at kigge på og have mulighed for opbevaring. For at opnå alt dette, specielt i en lille stue og på et stramt budget, må man tænke praktisk. Det kan først og fremmest være en god ide at måle stuen op og lave en plantegning. Dette giver et godt overblik, og gør det muligt at se alting oppefra, hvorefter man kan implementere nogle af flg. idéer.

Rumopdeling og opbevaring

En måde at gøre stuen mere hyggelig på, er at afgrænse området. Hvis stuen ikke er et seperat rum, kan dette fx gøres ved at placere sofaen midt i et rum med sofaryggen mod resten af rummet og ikke blot op ad en væg. Effekten af et hyggeligt, separat rum kan også opnås med et stort gulvtæppe under stuemøblerne. Ud over afgrænsning skal stuen også inkludere opbevaring, specielt i et lille rum. Den nemmeste løsning er reoler og hylder, men har man ikke plads til det, kan man også have sengeskuffer under sofaen, eller investere i en sofa med indbygget opbevaring.

Skab en hyggelig stue

Ud over afgrænsning af stuen kan hyggen i rummet også opnås på mange andre måder. At fylde sofaen med puder og tæpper er en god start. Derudover bliver stuen hurtigt hyggelig med en smule åben ild. Dette kan enten være i form af stearinlys eller en brændeovn. Selvfølgelig er det en omfattende process at installere en brændeovn, og et godt alternativ er derfor en bio- eller elpejs, som blot kan hænges på væggen, og ikke kræver hverken skorsten eller brænde. Endelig skal man selvfølgelig ikke glemme planter, som bringer liv ind i stuen. Planter kan placeres på mange måder, og kan endda være praktiske, hvis det er krydderurter.